sen update

Blogg.se har krånglat massor senaste timmarna, har tagit sjukt lång tid att över huvud taget kunna logga in och att ladda upp bilder gick absolut inte..

Nåväl, idag har jag suttit vid datorn (läs: legat i sängen) bokstavligt talat sen jag vaknade.. Har bestämt mig för att söka till att plugga på distans. Att gå i skolan varje dag är ingenting för mig. Plus att om jag pluggar på distans kommer jag kunna söka ett jobb då jag kan jobba oftare och evetuellt kunna skaffa en stor häst också. Det är något som legat i mina tankar hela dagen och det vore superkul eftersom jag inte kommer att göra mig av med Pippi. Hon är min ängel som aldrig får försvinna. Men det vore skoj att skaffa en stor pålle som jag kan tävla lite seriösare med. Kollade runt på lite annonser men alla som låter bra är så sjuuuukt stora. Runt 175-180 cm.. Ska jag sitta och rida på en sån efter att ha ridit lilla Pippi så länge? Haha.. Kommer typ inte gå..


Här kommer i alla fall några utlovade bilder.
Den första är ifrån våran sena och mörka hoppning i lördags när hon var så jävla het, och den andra ifrån lite dressyrande på banan (som var blöt och geggig) i torsdags..



V. 49

Måndag - Linn
Tisdag - Linn
Onsdag - Vila.
Torsdag - Dressyr/Markarbete
Fredag -Dressyr/Markarbete
Lördag - Hoppning (lydnad)
Söndag - Uteritt.

På tisdag får jag veta om vi fick ett utav ridhuskorten, hoppas!!!! Annars är vi körda under vintern, haha..


Helgen

I fredags när jag vaknade mådde jag inge bra alls. Hade jätteont i halsen :( Som tur är kunde min medryttare Linn ta Pippilotta så de var ute på en uteritt och Pippi hade varit jättepigg!

Igår kväll blev det hoppträning. Nog bland de sista ute eftersom det blir mörkt så snabbt.. Vi körde först 3 studs och en liten oxer på ca 60-70 cm och sedan 2 studskryss med oxer på 90 cm. Vi har ju inte hoppat på så jäkla länge och Pippi tyckte att det var så kul så hon ville bara rusa hela tiden. Fick svänga bort och lägga volter och göra halter för att hon skulle reagera. Fick ta i henne som tusan trots att jag red på pelhambettet. Märks att hon behöver lydnadshoppas en hel del nu under vintern. Mot slutet när allt det "heta" var så gott som borta så gick hon på med en bra samlad galopp och hoppade jättefint och kunde koncentrera sig på att korta/länga stegen och hoppa jämnt med ryggen också. Dock var hon lika het efter hindrena men det är en annan femma!

Idag hade jag tänkt köra lite markarbete men jag var så himla trött eftersom jag hade middagsfodring igår och morgonfodring imorse (plus middagsfodring ikväll igen) så vi skrittade ut barbacka i ca 1 timme och 15 min.. Det var mysigt, men svinkallt!!

Lägger upp bilder senare om jag hinner, glömde kameran i stallet och jag har massor av plugg tills den här skolveckan!

hoppsuuuuuuuuugen

åhhhhhhhh, jag är jättesugen på att hoppa.. Det var faktiskt ovanligt länge sen.. Om det inte är geggigt på volten imorrn kanske man ska bygga lite granna :):)



Hoppträning för ganska exakt ett år sen.

Lilla stallet

Vi har två stall med 4 boxar i varje som hör ihop. Nere hos oss hittar man de här busarna:

 Merkurius

  Melizza Z

  Dirty Dynamite "Dutte"

 Och min lilla älskling, Last Memory "Pippi".

HTML är verkligen inte min grej..

Har suttit i typ 3 timmar nu och försökt få kläm på bloggen med header och allt som hör till.. Men jag är verkligen urusel på det här.. Om någon har tips på hur man kan förbättra designen så säg jättegärna till!

Igår blev det ingen ridning då det spöregnade när jag hade tagit in alla hästar och ridhuskortet gäller inte än.. Idag hade jag morgonfodring och dressyrtränade efter det. Hon gick så sjukt fint idag. Hon har varit lite knackig i galoppen på senaste och inte riktigt fått till schwunget, men idag gick hon galant. Körde en väldigt lång uppvärmning också. Vi galoppjobbade en hel del på volter samt att bakdelen skulle gå ett steg innanför/utanför emellanåt. Tränade även lite volter och några få steg ryggningar. Har börjat lydnadsträna henne jättemycket och det ger resultat sakta men säkert.
Jag filmade lite men tydligen funkar inte videoformatet på datorn, jättekonstigt..

Jag tog lite bilder på hästarna i lilla stallet också, kommer upp i nästa inlägg.

25/11

Nu har jag precis ätit potatisbullar och ska åka ut till stallet.
Igår kväll satt jag och hittade på massa olika ridövningar som jag häftat ihop till ett häfte och ska ha i stallet som inspiration till träningen när man har lite dålig fantasi..

Idag tänkte jag ge mig på



eller






den första går ut på att vända rätt upp och vid x ställer du igenom till vänster om du planerar att rida åt höger. Bakdelen ska även vara ett steg mot vänster så att hästen går på tre spår. På så sätt kan den inte skjuta ut bogen. Du rakställer och ger eftergift när du ridit igenom första hörnet.

Den andra går ut på att göra framdelsvändningar i varje hörn och att rida serpentiner med fyra bågar och att forma för innerskänkeln, vilket jag har nytta av i hoppningen.


Nu ska jag skynda mig iväg, ska försöka ta lite kort :)

Första inlägget :)

Blev så inspirerad efter att ha läst några olika ridbloggar så nu tänkte jag starta en egen :)

Jag heter Sarah och är 18 år. Jag har en d-ponny som heter Last Memory men kallas för Pippi.
Den här bloggen kommer mestadels handla om våran träning och dylikt. Nästa år är jag för gammal för att tävla henne men kommer förmodligen starta några avd.B klasser först och sedan debutera i hästklasser då jag inte vill skaffa stor häst istället för min lilla älskling :)






Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0